Stress og hovedpine

Stress og hovedpine.


Undersøgelser viser at 25% børn og 33% voksne lider af kronisk stress - det er da alt for mange!


Stress er den kamp/flugt reaktion - en urgammel overvelsesmekanisme - der får kroppen og sindet til at være i alarmberedskab for at kunne håndtere en mulig farlig situation. Der er mange faktorer og årsager, der spiller ind på stress.


Hvis vores krop er spændt op pga stress påvirker det hjernens evne til at tænke - kommunikationen imellem hjernens centre vaskeliggøres. Bindevævsmembranerne inde i hovedet og bindevævet omkring rygmarvsnerverne er spændte og via Kranio-Sakral teknikker kan de løsnes, så der opnås en dyb og vedvarende afspænding af musklerne i nakken og ryggen.


Ved behandling af stress er jeg meget opmærksom på den øverste nakkehvirvel - er der en lille forskydning påvirker det den 10. kranienerve nervus vagus og kroppens stress niveau er øget.


En årsag til hovedpine kan være en ubalance af blodcirkulationen til og fra hjernen. Cerebrospinalvæskens flow er afgørende for at hjernen og centralnervesystemet får næring og kommer af med sine affaldsstoffer. Det kan føles som en tung hoved eller som at have en dyne over hovedet.

Hovedpine, der skyldes at bindevævet i hovedet (membranerne), der skiller højre og venstre hjernehalvdel er spændt op, kan opleves som at smerten sidder inde i hovedet. Denne type spændinger i membranerne kan opstå ved stress, indtag af kemisk medicin (f.eks. mange penicilinkure), fald direkte på haleben eller et hårdt slag ovenpå hovedet.

 

Har du stress eller problemmer med hovedpine er Kranio-Sakral terapi en ideel behandlingsform.


Ring og aftal en tid på tlf.: 60887819. 


Læs Gittes og Lauras historie:

Spændinger i nakke og skulder.

"Jeg er en 40 årig kvinde, som igennem flere år har haft problemer med anspændthed i nakke og skulder samt svimmelhed. Før jeg startede til kranio sakral terapi gik jeg hos en fysioterapeut i gennem flere måneder. Efter hver behandling var jeg afspændt, men meget kort tid efter var jeg anspændt igen. Jeg besluttede mig derfor for, at prøve noget nyt og begyndte til kranio sakral terapi ved Lizzi. Det er en blid terapiform, hvor man under behandlingen  opnår en helt utrolig følelse af afpændthed  og ro. Dette resulterer i, at jeg altid falder i søvn, når jeg er til behandling. Igennem kranio sakral terapi har jeg fundet en behandlingsform, som via regelmæssige behandlinger holder mine spændinger nede på et acceptabelt niveau. Jeg kan varmt anbefale kranio sakral terapi som en behandling mod spændinger".

Gitte


Jytte Jepsen.

Lizzi har hjulpet vores datter Laura

Vores datter Laura på 14 år er en meget aktiv håndboldspiller. Efter at have fået en bold i hovedet i en kamp, døjede hun efterfølgende meget med hovedpine, når hun var fysisk aktiv. Hun havde også i en længere periode før dette, haft smerter i sin nakke og sine hofter. I den forbindelse har vi prøvet andre behandlingsformer, dog uden større held. Da jeg tog kontakt til Lizzi, for at høre om hun kunne hjælpe, var det primært med henblik på hovedpinen. Da Lizzi behandlede Laura første gang, var det en meget spændt krop hun ”gik i gang med”. Allerede efter den anden behandling var kroppen løsnet mere op, og under den sidste behandling var kroppen helt afspændt. Laura har fået 4 behandlinger i alt, og det har hjulpet på både hovedpine, nakke og hofter. Det er virkelig en effektiv behandling !! Laura nød behandlingerne hos Lizzi rigtig meget. Det var afslappende, dejligt og søvndyssende 

Jeg kan kun give Lizzi mine bedste anbefalinger.