Uro og hyperaktivitet

Uro og hyperaktivitet.


Børn der har uro i kroppen, hyperaktive, koncentrationsbesvær, sociale problemer, indlæringsproblemer, manglende selvværd, manglende lyst til at gå i skole eller sensitive bliver tit misforstået og har ofte problemer med deres omgivelser. Men det er ikke børnene der er noget galt med!


Uroen/problematikken kan være opstået på forskellig måde, men ofte er det en problematik der opstået i forbindelse med fødslen. Problematikken kan også være opstået ved at falde ned fra puslebord, sofaen, trampolinskade, styrt på cykel, falde direkte ned på halebenet osv.


Der opstår spændinger i nakken som påvirker den 10. kranienerve Nervus vagus - den hører til afspændingsnervesystemet og når nerven er klemt, opstår der en øget stress niveau i kroppen. Det påvirker barnets koncentration og derved bliver det sværere for den kreative højre hjernehalvdel at samarbejde med den rationelle venstre halvdel. Samarbejde imellem de to hjernehalvdele er en forudsætning for indlæring - stress kan simpelt hen forhindre evnen til at læse og stave. Stress giver også motorisk uro som også vanskeliggør at holde fokus og indlære.


Barnet får nem oplevelsen af at være forkert og ikke god nok - det påvirker også hjernen negativt og igen indlæringsevnen. Disse børn har brug for finde roen og her er Kranio-sakral terapi behandlingen meget virksom. Jeg oplever, at børn er vilde med at få behandling af mig - hurtigt bliver de helt afspændte og tit falder de i søvn under behandlingen. Forældrene fortæller ofte, at børnene er så glade for at få behandling, at de selv spørger til efter et stykke tid, om de snart skal ud til Lizzi og have en behandling.


Du er velkommen til at kontakte mig på tlf.: 60887819, hvis du har et barn med disse problematikker.