Hjem » Jeg tilbyder » Hjernerystelse
Hjernerystelse
Din hjerne er forstuvet og kræver aflastning!
En hjernerystelse beskrives som mild traumatisk hjerneskade. Den kan påvirke dig både fysisk og psykisk. Dele af hjernens funktioner bliver påvirket i større eller mindre grad, som mikrostruktuelle skader, hjernens blodgennemstrømning, hormonbalancen og inflammation i hjernen. De fleste får det bedre efter 3-4 uger, men ca. 20-30% får udfordringer med senfølger.
Vidste du, at der...
hvert år bliver registret 25.000 hjernerystelser
Den opstår ved at hjernen bliver rystet med stor kraft frem og tilbage ved et slag eller piskesmæld. Mange beskriver de samme symptomer som ved piskesmæld.
Healingsprocessen kræver tålmodighed og kan være lang. Vores hjerne skal hver dag forholde sig til en stor mængde af indtryk og informationer. Hjernen bearbejder alt det, vi ser, hører, lugter og føler og omsætter det til handlinger. Det er vigtigt at huske at hjernen udover at være vores styresystem, også bare består af celler.
Derfor skal den også, som resten af kroppen have de rigtige betingelser at fungere optimal.
Fakta om hjernerystelse
- 80% af vores sanseindtryk går igennem synet og derfor vil en med hjernerystelse ofte have brug for at ”lukke” dette sanseapperat. Samsynet kan blive påvirket og en kombination af Kranio Sakral terapi og forløb ved Neurooptemetrist kan være hensigtsmæssigt.
- Informationerne vi får via vores syn og nakkemusklernes tilbagemelding til hjernen påvirker vores balance.
- Udover Kranio Sakral Terapi kan vestibulær træning være positivt for helingen.
- Hypofysen der sidder i hjernen kan blive påvirket af ”rystelserne” og nedsætte hypofysens produktion af hormoner.
- Nyere studier viser at 16,8% af hjernerystelsesramte har nedsat hypofyseproduktion. I USA anbefaler man at teste folk, hvis de fortsat har hjernerystelses symptomer.
Sådan behandler jeg hjernerystelse med kranio sakral terapi
Jeg har specialiseret mig i at hjælpe folk med hjernerystelser og mindre hovedtraumer. Med blide teknikker løsner jeg, der hvor kraniet/kroppen er spændt op.
Kranio Sakral terapi kan løsne, der hvor selve slaget har ramt kraniet, rette ryggen/ nakken og bækkenet, hvis det er blevet påvirket.
Når jeg giver Kranio Sakral behandlinger, arbejder jeg med cerebrospinalvæsken, da det har stor betydning, at det er i balance og flyder i et jævnt flow. Samtidig booster jeg lymfesystemet, så udrensningen øges.
Godt at vide om behandling for hjernerystelse med kranio sakral terapi
Når man har fået behandling, er der mange, der oplever, at de er mere tørstige og skal tisse mere. Det er vigtigt at få drukket masser af vand og få affaldsstofferne tisset ud af systemet. En ekstra bonus ved Kranio sakral terapi er at mange oplever en bedre søvn og det er jo her kroppen restituerer.
Behandlingen får kroppen i det parasympatiske nervesystem og derved kan kroppen afspænde og begynde at regenerere. Ofte vil vores kranie nerver være påvirket og det vil give symptomer som:
- Hovedpine – følelse af at have et stramt spændebånd om hovedet
- Dårlig fordøjelse
- Hæshed
- Øget stress
- Højt blodtryk
- Vejrtrækning
- Ansigtssmerter
- Spyt- og tårekirtler
- Bihuler
- Tænderne
Hvad kan jeg selv gøre
Husk at tage pauser, prioriterer din søvn og gå ture i naturen
Fravælg/ nedsæt kraftigt skærmtid (computer, mobil, tv)
Drik endelig masser af vand for at rense ud og give energi
Nogen har glæde af at tage kosttilskuddet Clear Brain og Ledflex.
Nedsæt fødevarer kroppen skal kæmpe med – fastfood, alkohol, cola og slik
Tag en god fiskeolie, da omega 3 fedtsyrer tilfører din krop masser af gode ting
Vær opmærksom på vejrtrækningen.
Vi udskiller affaldsstoffer gennem udåndingen. Indåndingen ilter vores blod og giver vores celler næring. Organerne bliver masseret ved dybe vejrtrækninger. Hvis man har svært ved at få vejrtrækningen helt ned i maven, kan Kranio Sakral terapi løsne Diaphragma musklen, der ligger lige under de nederste ribben.
Bøger om emnet:
- Loa Opstrup og Troels W. Kjær: Hjernerystelse – kom godt igennem. (Lydbog)
- Anne Catrine Borup: Hjernerystelse – en guide til en bedre hverdag.
- Sia Lembrecht Buggeskov: Hjernerystelse – en vejledning til hverdagen.
- Charlotte Lillegaard Petersen: Superkost til hjernerystelser.
- Anette Harbech Olesen: Hjernegod mad – spis dig til en bedre hukommelse.
Få behandling for hjernerystelse
Kontakt mig i dag, eller book en tid online, så vi sammen kan tage det første skridt mod en hverdag med mere overskud og velvære.